roleskiPomimo, że Roleski w swojej gamie posiada wiele produktów, które szturmem zawojowały rynek branży FMCG na całym świecie, spółka nie spoczywa na laurach. W tym roku przedsiębiorstwo zaproponowało płynne buliony wolne od konserwantów oraz glutaminianu sodu. To  jeszcze nie koniec nowości, jakimi spółka już wkrótce zaskoczy konsumentów.

Bulion Drobiowy i Wołowy to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych kostek bulionowych, którymi często wzbogacamy zupy i sosy oraz wszelkie dania.

– Brak utwardzonych tłuszczów i konserwantów to doskonała możliwość, aby bez konsekwencji dla zdrowia, nadać daniom niesamowity aromat i smak – mówi Jakub Kołodziej, członek zespołu zarządzającego Roleski sp.j.

Produkt jest bardzo wydajny – jedno opakowanie posiada 31 porcji ( 1 porcja to  łyżka stołowa na 250 gram wody). Oznacza to, że konsumenci otrzymują nie tylko zdrowszą  i niedrogą alternatywę dla kostek, ale również wyrób, który wspomoże wiele kulinarnych popisów. Płynne wywary można znaleźć już m.in. w Carefourze, Delikatesach Centrum, drobnych sklepach osiedlowych oraz niezmiennie w firmowym sklepie internetowym. Cały czas poszerzana jest liczba sieci, w których dostępne są produkty. – Do przygotowania receptury bulionów skorzystaliśmy z porad profesjonalnych kucharzy oraz szefów kuchni. Uwzględnione zostały również głosy naszych konsumentów, od których otrzymujemy regularny feedback na temat tego, jakich produktów oczekują oraz cenne wskazówki o tym, w jaki sposób rozwijać portfolio – dodaje Jakub Kołodziej.

To nie koniec nowości w najbliższym czasie. Twórcy doskonale wszystkim znanych musztard, ketchupów, sosów i dressingów zaskoczą nas wyrobami, które trafią w gust wymagających klientów, ceniących sobie oryginalne i wyrafinowane smaki.  Już wkrótce nowa odsłona Roleskich specjałów!

 

Natalia Zarzeka