Dobry wybór od rana

W maju ubiegłego roku odbyło się oficjalne otwarcie nowoczesnej hali do produkcji wypieków, która zwiększyła moc zakładu aż o 70-80%. W efekcie dziś MDJ dostarcza w tym samym czasie ponad dwa razy więcej produktów pierwszej potrzeby, takich jak chleb czy bułka kajzerka, zapewniając jednocześnie komfort pracy swojej załodze. Dużo lepiej wykonuje się zadania w odpowiednio kontrolowanym tempie i na dobrym jakościowo sprzęcie.

Regularny rozwój przedsiębiorstwa rok rocznie poddawany jest ocenie Kapituły Konkursu JAKOŚĆ ROKU, która nagrodziła je już za: oryginalne receptury wypieków mało rotujących, jakość obsługi innowacyjnym produktem oraz  – w ostatniej edycji – za asortyment podstawowej potrzeby – bułkę kajzerkę.

Pszenna, wyborowa, o charakterystycznym pięcioramiennym znaku gwiazdy na grzbiecie i wyjątkowym smaku, dzięki dodaniu do ciasta tłuszczy i cukrów, to produkt – za względu na cenę – dostępny dla wszystkich. Kajzerka, jako towar wysoko rotujący, tworzona jest na minimalnym progu rentowności. Dzieje się to nie bez przyczyny, gdyż należy do produktów pierwszej potrzeby, tym samym każdego musi być na nią stać.

Ten powszechny produkt nie potrzebuje reklamy, jednak firma MDJ postawiła na niego uczestnicząc w Konkursie JAKOŚĆ ROKU, ponieważ chce pokazać swoim kooperantom, ale także klientom, że dba o jakość wypieków absolutnie każdego asortymentu!

– Rozwój przedsiębiorstwa w ostatnim czasie spowodował, że praktycznie od nowa dostosowywaliśmy nasze dotychczasowe cykle produkcyjne. Upatrujemy w tym duży plus, ponieważ poza trzykrotnym zwiększeniem dostaw świeżego towaru dla klientów, dopracowaliśmy jakość i czas wypieku podstawowego asortymentu. Nowoczesny sprzęt, na którym dziś pracujemy, daje nam komfort i spokój wykonywania zadań – a to bezcenne w zakładzie takim jak piekarnia – mówi Damian Stolarczyk, współwłaściciel MDJ Sp.j.

Nowa hala produkcyjna umożliwiła również dosprzętowienie zasobów przedsiębiorstwa o linię do przygotowywania asortymentu cukierniczego, która planowo już z końcem tego roku zacznie na siebie zarabiać.

Z nowościami w ofercie podstawowej MDJ rusza już z początkiem wiosny. Na pewno zaciekawią amatorów pieczywa, ponieważ pojawią się wśród nich takie pozycje jak np. chleb gryczany czy lniany. Ponadto powróci hit poprzedniego roku – asortyment grillowy – czyli pieczywo w formie przekąsek z bazą aromatycznych przypraw, np. z czosnkiem niedźwiedzim czy ziołami prowansalskimi, które świetnie uzupełni każde spotkanie przy grillu w gronie najbliższych! – Do sprzedaży powrócą także te produkty, które zostały wycofane, z powodu tego, że się po prostu przejadły. Z doświadczenia wiemy, że takie zabiegi powodują ich popyt z podwojoną siłą! – dodaje Damian Stolarczyk.

Smacznie, zdrowo i na czas, w takich trzech słowach można zobrazować ponad 15 lat pracy spółki, nacechowanej pasją i pełnym zaangażowaniem w każdym calu prowadzenia przedsiębiorstwa. Wysoko jakościowe wyroby tylko to potwierdzają.

Print Friendly, PDF & Email

Może Ci się także spodobać

Warszawska Awangarda

Muszynianka to podstawa!

Laureaci - European Quality Certificate

IV EUROPEJSKI KONGRES JAKOŚCI ZA NAMI!

Odpowiadamy na wyzwania nowoczesnego rolnictwa