Suflidowo – żółte Z natury, Pasja z serca

[:pl]O tym, że sukces to efekt uboczny zaangażowania, pasji oraz wrażliwości rozmawiamy z  Lilianą Suflida, prezesem Zarządu Grupy Producentów Rolnych Suflidowo Sp. z o.o. twórcą marki jaj żółteZnatury.

– „Solidność, jak nakazuje tradycja, nowoczesność, jak wymaga przyszłość” to motto Grupy Producentów Rolnych Suflidowo – właściciela marki jaj żółteZnatury. Co jest najważniejsze w efektywnym prowadzeniu przedsiębiorstwa?

– Modelowe prowadzenie naszej Firmy jest efektem wytężonej pracy całego zespołu i serca, które każdego dnia wkładamy w powierzone nam zadania.  Blisko 40 lat temu zaczynaliśmy od małego kurnika we wsi Świerczyna. W ciągu kolejnych  lat, na skutek zapotrzebowania rynku, firma otwierała kolejne oddziały w Teresinie, Głupicach oraz Lipinie.

Dlaczego jaja żółteZnatury to produkt tak wyjątkowy?

– Tajemnica tkwi w specjalnej mieszance paszowej  podawanej naszym kurom. Na podstawie wieloletnich doświadczeń oraz konsultacji ze specjalistami powstała naturalna receptura opierająca się na wyselekcjonowanych ziarnach zbóż. Pasza wzbogacona jest też suszem z czerwonej papryki, kukurydzą, lucerną i  kwiatem nagietka. Połączenie powyższych składników gwarantuje naturalną, intensywną barwę żółtka oraz doskonały smak. Nasze jaja poddawane są dezynfekcji promieniami UV-C, podczas której zniszczeniu ulegają wirusy i bakterie.  Dzięki wysokiej jakości naszych produktów możemy zagwarantować naszym klientom bezpieczeństwo zdrowotne. Na smaku oraz efekcie wizualnym naszych jaj w potrawach poznały się nie tylko rzesze konsumentów, ale również  znany restaurator  Mateusz Gessler, który w swojej książce „Smaki dzieciństwa” docenił walory naszych produktów.

– Mają Państwo zatem receptę na idealne jaja. A jaka jest recepta na sukces?

– Nasz sukces stanowi wypadkową  wyznawanych wartości i refleksji nad każdym działaniem. Wynika to nie tylko z poczucia obowiązku, ani tym bardziej chęci zysku. To połączenie umiejętności, konsekwencji w dążeniu do celu, rozsądku opartego na doświadczeniu oraz odpowiedzialności za środowisko i siebie nawzajem. Wrażliwość na drugiego człowieka to w dzisiejszych czasach coś bezcennego.  Każdy pracownik współtworzy zdrowy, prawidłowo funkcjonujący organizm, w którym nie tylko realizuje swoje obowiązki, ale również może liczyć na wsparcie ludzi, którzy spędzają  wspólnie tak wiele czasu.

– „Nowoczesność, jak wymaga przyszłość”  to nie tylko deklaracje. Już za niespełna dwa miesiące wejdą Państwo na zupełnie nowy poziom jeśli chodzi o produkcję jaj i komfort chowanych kur

– Zgadza się. To plan związany z dbałością o naturę oraz ciągłym dążeniem do perfekcji i tego by nasz produkt spełniał wymagania nawet najbardziej wymagających odbiorców.  Już niebawem otworzymy w Teresinie  nowy obiekt  w którym  każda z 60 000 kur będzie miała do dyspozycji 4 metry kwadratowe wybiegu. Wkrótce zdradzimy więcej szczegółów.

– Dziękuję za ciekawą rozmowę!

Natalia Zarzeka

[:]

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

LaTynka

Zdrowie w stylu LUX MED – lider i ekspert godny zaufania 💪👩‍🔬🧑‍🔬

FOOTBALL MASTERS

✅♻️ zielona-energia.com – dostawca systemów fotowoltaicznych